Please select your Country/Region

EPA/DHA

Voedingsbronnen van omega 3-vetzuren zijn visolie, krillolie en bepaalde plantaardige en notenoliën. Visolie en krill olie bevatten de omega 3-vetzuren docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA); sommige noten (gewone walnoten), zaden (lijnzaad) en plantaardige oliën (canola, sojaboon, lijnzaad, olijf) bevatten alfalinolzuur (ALA), dat in het lichaam kan worden omgezet in EPA en DHA.

Visolie wordt in het algemeen gekenmerkt door een vrij grote groep verzadigde en onverzadigde vetzuren die alle zijn geassocieerd met gemengde triglyceriden.

Krill-olie wordt gewonnen uit de Antarctische Krill (Euphausia superba), een zoöplankton. Krill is een zwevende massa van garnaalachtige zeediertjes. Krill-olie bevat omega 3-vetzuren EPA en DHA, fosfolipiden, choline en de carotenoïde astaxanthine.

Krill-olie heeft een unieke samenstelling op basis van fosfolipiden van omega-3 vetzuren. Krill-olie wordt goed opgenomen in het lichaam: op het moment van de meting heeft krill olie een biologische beschikbaarheid van 95-98%.

Functies:

Hartfunctie1: EPA en DHA hebben een positieve bijdrage aan de normale werking van het hart.

Hersenfunctie2: DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie.

Gezichtsvermogen3: DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen.

Zwangerschap4: Inname van DHA door de moeder draagt bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen en de ogen van de foetus en bij borstgevoede zuigelingen.

1Een gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.

2Een gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250mg DHA.

3Bij zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven, wordt het gunstige effect verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA naast de aanbevolen dagelijkse inname van omega-3-vetzuren voor volwassenen: 250 mg DHA en EPA.

Voedingsbronnen:

Bronnen van olie die omega-3 vetzuren met EPA en DHA bevatten zijn krillolie, ansjovis, blauwbaars, heilbot, kipper, makreel, menhaden (een haringsoort), harder, haring, pelser, zwaardvis, zalm, sardine, zeehondenvet, steur, forel, tonijn en walvisvet.

Lees hier meer over onze internationaal wetenschappelijk onderzoek.

https://www.swisse.nl/xWst5@(N0ul[QVR}+SbeQuZkUxm].`)d?(` [gsI9t%rCLD/dJDE?Aq$jmwpoP+_