Please select your Country/Region

Alle weetjes over gezond haar, huid en nagels

Een goede gezondheid zie je aan de buitenkant!

Voorjaar. Het moment dat je bedenkt dat er meer voor nodig is om te ontwaken uit je winterslaap dan alleen het scheren van je benen. Wij helpen je met de natuurlijke basis, zodat je je stressvrij voor kunt bereiden op de lente.

Mooie, sterke nagels

Of je nu aan het eten bent, de keuken schoonmaakt, een email typt of je beste vriendin appt, je handen (en nagels) krijgen nogal wat te verduren. Je gebruikt misschien braaf je handcrème, maar krijgen je nagels dezelfde verzorging? Brosse, zwakke nagels kunnen onder andere ontstaan door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, een tekort aan hydratatie of door het constant veranderen van je nagellak. Let er op dat je elke keer wanneer je je handen hydrateert, ook je nagels meeneemt.

Maar wist je ook dat je jouw nagels van binnenuit sterker kunt maken met Swisse Haar Huid Nagels? Verkijgbaar bij Kruidvat!

Zeg maar dag tegen bad hair days !

Op gespleten punten, broosheid en verzwakt haar zit natuurlijk niemand te wachten. Goed nieuws: Er zijn manieren om hier vanaf te komen, en snel ook! De belangrijkste tip: leg die föhn weg! En laat je haar lekker opdrogen. Jouw verslaving aan hete stylingsproducten is namelijk de grootste oorzaak van je doffe haar. Geef je lokken wat tender loving care. Zeker wanneer je borstelt als je haar nog nat is, want op dat moment zijn je haren het kwetsbaarst. Als het warmer wordt, zweet je meer, waardoor je vaker je haar wil wassen. Maar pas op met te vaak wassen! Hiermee verwijder je al de natuurlijk oliën van je hoofdhuid en dit zorgt er juist weer voor dat je haar vet wordt – Heb je de vicieuze cirkel door? 😉

Het wordt tijd voor die natuurlijk glow

Koud weer = een droge huid. Genoeg water drinken is belangrijk voor een mooie elastische huid, zodat deze weer straalt in de lente. En de beste anti-rimpel formule? Je huid beschermen tegen direct zonlicht door een hoed te dragen of jezelf te bedekken met kleding. Daarnaast, en je hebt dit waarschijnlijk vaker gehoord, verwijder je make-up! Je make-up ‘s avonds laten zitten, kan er voor zorgen dat je poriën verstopt raken. Dit kan acne, mee-eters en andere imperfecties veroorzaken. Dus let er op dat je alle sporen van make-up elke avond verwijdert en minimaal een keer per week een scrub gebruikt! Werk jij je graag in het zweet? Mooi! Want goed zweten zorgt voor een verbetering van je bloedsomloop, wat schadelijke stoffen verwijdert.

Maar er is nog een manier om je huid tegen ouderdomsverschijnselen te beschermen en jouw uiterlijk fris en jeugdig houden. Het geheim? Druivenpitextract! Dit is een antioxidant tegen vrije radicalen ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. Sla nu Swisse Druivenpitextract in bij Kruidvat.

Besteed aandacht aan je voeding

Wat je eet heeft een grote impact op je haar, huid en nagels. Deze zijn vooral opgebouwd uit eiwitten en het is dus slim om genoeg eiwitrijk voedsel te eten, zoals rood vlees, kip, vis, eieren en groenten. Als je deze goede basis hebt, denk er dan eens aan om jezelf van binnen uit te verbeteren! Hier zijn een aantal vitaminen en mineralen die je daarbij kunnen helpen.

Vitamine C

Vitamine C zorgt als antioxidant voor het verwijderen van vrije radicalen in je lichaam. Daarnaast zorgt deze vitamine voor de versteviging van je cellen. Je vindt vitamine C in vruchten als, kiwi, sinaasappel, aardbei, citroen en ananas. Kom maar op met die fruitschaal!

Silica

Silica, of siliciumoxide, is een belangrijk onderdeel van de collageenproductie, wat essentieel is voor je haar, huid en nagels. Silica vind je in voedingsmiddelen zoals, bananen, havermout, volkoren brood, spinazie en mango. Hup, in een blender en voilà: een silica smoothie!

Biotine

Biotine wordt ook wel vitamine B8 of vitamine H genoemd en is belangrijk voor de groei en herstelprocessen van je huid, haar en nagels. Je kunt deze vitamine vinden in onder andere eieren, noten, granen en melk.

Zink

Voor een gezond immuunsysteem is het mineraal zink onmisbaar. Daarnaast is zink van belang voor het herstellend vermogen van de huid. Het is te vinden in rundvlees, oesters, spinazie, avocado en granaatappel, oftewel alle dure producten waar millennials tegenwoordig mee brunchen.