Please select your Country/Region

Je gezin voeden zonder gedoe

Als ouder kan je veel invloed hebben op je kinderen (ook al voelt het soms niet zo!), en dan vooral op het vlak van voedingspatroon en beweging. Kinderen kunnen ook een goede motivatie zijn voor jezelf om gezond te blijven. Door te kiezen voor een gezonde en evenwichtige voeding, kunnen we onze kinderen helpen om betere eetgewoontes te ontwikkelen. Onze omgeving kan onze eetgewoontes beïnvloeden en als ouders beslissen wij wat ons gezin eet. Toch kan het soms een hele uitdaging zijn om onze kinderen gezond te doen eten.

Kinderen kunnen erg lastig doen aan tafel en hun weigering luidkeels uiten als ze iets moeten eten dat groen, pittig of onherkenbaar is. Het is goed om nieuw voedsel te blijven introduceren, ze aan te moedigen om te proeven en te blijven volharden, ook al weigeren ze het. Het kan even duren voordat nieuwe, gezondere maaltijden vertrouwd genoeg worden om ervan te genieten, dus help ze door de nieuwe en oude gerechten eerst samen aan te bieden.

Sta even stil bij wat jij en je gezin eten. Is er iets dat snel kan worden veranderd? Dit zijn een aantal simpele en leuke tips om gezondere eetgewoonten op te nemen in het eetpatroon van het gezin.

Maak je eigen fastfood met minder vet, zoals friet die je in de oven bakt met wat olijfolie. Serveer ze met gebraden kip, gegrild vlees of vis en voor je het weet is het een favoriet gerecht.

Om de kinderen bij de maaltijd te betrekken, kan je ze drie groenten met een verschillende kleur laten kiezen voor bij het avondeten.

Combineer spinazie, banaan, bevroren bessen, kokoswater of amandelmelk en maak een heerlijke smoothie. Dat is een goede manier om je kinderen groenten te laten eten en hen te laten vergeten dat het gezond is.

Snij seizoensfruit in stukjes en eet het wanneer je een ijsje eet. Vries favoriete vruchten in zodat je ze altijd in huis hebt en bied ze aan als bevroren snoepjes. Gebruik magere in plaats van volle melk. Of probeer eens soja- of amandelmelk.

Eten kan vers en gezond zijn en door je gezin aan te moedigen om het samen klaar te maken, kan het ook nog leuk zijn.