✓ Voor 22:00 uur besteld, vandaag verzonden ✓ Gratis verzending vanaf €25,- ✓ Natuurlijke ingrediënten Shop nu

Plantensterolen

Plantensterolen zijn bioactieve stoffen ook wel bekend als fytosterolen.

Voordelen voor de gezondheidPlantensterolen kunnen het bloedcholesterol verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 1,5 à 2,4g plantensterolen.

Plantensterolen zijn vetachtige stoffen uit planten die we voornamelijk via voeding binnenkrijgen. Ze gaan de opname van het slechte (LDL) cholesterol tegen. Ze vormen een soort barrière in je darmen waardoor er minder cholesterol wordt opgenomen in je bloed. In plaats daarvan verlaat het cholesterol je lichaam via de ontlasting.

Plantensterolen hebben chemisch een met cholesterol vergelijkbare structuur en gaan in de darmen in feite de concurrentie aan met cholesterol. Plantensterolen vormen een soort barrière voor de opname van cholesterol uit de darmen. Regelmatige consumptie van plantensterolen vermindert de absorptie van cholesterol vanuit de darm en verhoogt de uitscheiding van cholesterol met de ontlasting. Niet alleen cholesterol uit de voeding wordt tegengehouden, maar ook cholesterol dat via de lever en de gal in de darm is gekomen. Normaal gesproken wordt in de darm 30-80% van het aanwezige cholesterol geabsorbeerd. Bij gebruik van plantensterolen, daalt de cholesterolopname met 30-40%.


Wil je meer weten over het op pijl houden van je cholesterol of je cholesterol verlagen?
Lees dan onze blog


 
Blog

Waar zit het in?

Plantensterolen zijn bioactieve stoffen ook wel bekend als fytosterolen. Ons lichaam kan zelf geen plantensterolen aanmaken. We kunnen ze dus alleen via de voeding binnenkrijgen zoals uit plantaardige oliën, noten, granen (tarwekiemen, tarwezemelen), fruit en groente. Of uit speciale margarine en via voedingssupplementen.

Onze producten met plantensterolen: