✓ Voor 22:00 uur besteld, vandaag verzonden ✓ Gratis verzending vanaf €25,- ✓ Natuurlijke ingrediënten Shop nu

Gebruik, bewaren & InnameWaarom hebben sommige voedingssuppelementen een onplezierige geur?

Door de hoge dosering B-vitamines in onze Multivitamines en B-complex kan de geur van de tabletten voor sommige mensen onplezierig zijn. B-vitamines staan er om bekend dat ze een onaangename geur hebben. Hier kun je in een voedingssupplement helaas niets aan doen.

Waarom kleurt mijn urine fel geel?

Fel geel gekleurde urine kan worden veroorzaakt door multivitamines, Vitamine C of een vitamine B-complex. De meeste vitamines zijn wateroplosbaar en een teveel aan vitamines wordt afgevoerd via de urine, waardoor je die kleur dus terugziet in je plas. Het effect is vooral duidelijk zichtbaar bij riboflavine (vitamine B2), dat van zichzelf al fel geel is. 

Is een te hoge dosering vitamine B12 gevaarlijk?

De Swisse voedingssupplementen zijn veilig. We houden ons aan alle geldende wet- en regelgeving, ook wat betreft de doseringen. Volgens EFSA is er geen maximale waarde voor vitamine B12, omdat er geen bijwerkingen optreden, zelfs bij zeer hoge doseringen boven de 2000 mcg.

Welke supplementen mag je gebruiken tijdens je zwangerschap?

In principe kan je bijna alle supplementen gebruiken, tenzij er een waarschuwing op het etiket staat: 'vermijd gebruik tijdens de zwangerschap'. Lees dus altijd de verpakking en raadpleeg een deskundige bij twijfel.

Kan ik Swisse prostaat pas vanaf mijn 50e innemen?

Helaas is de vergroting van de prostaat een natuurlijk proces wat op veel jongere leeftijd in gang wordt gezet dan 50 jaar. Alleen niet elke man krijgt er last van op latere leeftijd, echter een groot gedeelte wel. Uit studies blijkt dat 70% van de mannen wel degelijk last krijgt van een vergrote prostaat, wat kan leiden tot veel ongemak bij onder andere het plassen. Swisse Prostaat is een voedingssupplement op basis van 3 verschillende kruidenextracten dat het natuurlijk proces van de prostaatvergroting kan vertragen. Het is dus mogelijk om Swisse prostaat al voor je 50e in te nemen.

Waarom is de RI zo hoog? Is dat wel goed voor je? Waarom zijn de doseringen zo hoog gesteld?

Bij de vaststelling van de RI wordt geen rekening gehouden met geslacht, leeftijd, gezondheidsstatus, of je sport, rookt, drinkt etc etc. Het is een gemiddeld minimum wat je nodig hebt om niet ziek te worden en om degeneratieve aandoeningen te voorkomen. Van de vitamines en mineralen is ook een veilig maximum niveau vastgesteld. Wij vinden het belangrijk om van die brandbreedte gebruik te maken, zodat je lichaam een optimaal niveau aan vitamines en mineralen wordt aangeboden.

Hoeveel tabletten collageen moet ik per dag slikken?

Dat is voor iedereen anders, en hangt vooral af van hoeveel tekort aan collageen jouw lichaam heeft (wat weer afhankelijk kan zijn van jouw genetische aanleg, je leeftijd, je levensstijl en je eetpatroon), maar ook welk resultaat wil je bereiken.

Wij adviseren 3 tabletten per dag als je de 50 bent gepasseerd. Ben je jonger, dan kun je met minder tabletten gebruiken. Als richtlijn:

Tussen de 30 en 40 jaar: 1 tablet per dag 

Tussen de 40 en 50 jaar: 2 tabletten per dag (’s morgens en ’s avonds 1 tablet)

Boven de 50 jaar: 3 tabletten per dag (bij voorkeur 1 tablet ’s morgens en 2 tabletten voor het slapen gaan)

Volgens studies is het resultaat zichtbaar na 4 weken, maar er is een beter resultaat te halen na 8 weken gebruik. Stop je met het gebruik dat zal het resultaat weer minder worden.

Kan ik Multivitaminen tabletten ook fijnmalen en innemen?

Ja, dit kan zeker. Als je het tablet te groot vindt, kun je deze fijnmalen en innemen. Let wel op: er kunnen kleine stukjes overblijven als je het tablet in water op wilt lossen.

Wanneer moet ik collageen shots gebruiken?

Collageen wordt onder andere in de huid aangemaakt. Maar dat proces neemt geleidelijk af bij het ouder worden. Vanaf eind twintig, begin dertig begint je huid ongeveer 1% collageen per jaar te verliezen. De huid van ouderen is daarom ook slapper en dunner dan die van jongere mensen. Ook externe factoren beïnvloeden de aanmaak en afbraak van collageenvezels in de huid. Zonblootstelling bijvoorbeeld, roken, maar ook bepaalde voeding. Je kunt eens per 2 maanden een shot kuur doen en door het gebruik van de collageentabletten (bijvoobeeld 1 per dag) kun je zorgen dat het behaalde resultaat van de shotkuur langer behouden blijft.

Ik heb een pot tabletten Multivitaminen. Na het openen beginnen de tabletten te barsten. Is dat oke? Kan ik ze gewoon innemen?

Waarschijnlijk is er vocht bij het product gekomen waardoor de pillen zijn uitgezet en gebarsten. Hoe bewaar je de producten? Is dit in een pillendoosje of in een ander potje? Als je namelijk de tabletten in het originele potje bewaard met de deksel goed gesloten en op een droge plaats bewaard, dan kunnen de tabletten niet barsten. In de deksel van de Swisse producten zit het zogenaamde droogzakje. Dat houdt de tabletten in conditie.

Het lijkt mij niet schadelijk voor de gezondheid om de tabletten alsnog te gebruiken. Wel kan het zo zijn dat het gehalte aan vitamines en mineralen is teruggelopen.

Kan ik de Huid Haar Nagels tabletten slikken als ik borstvoeding geef?

Het is mogelijk om deze supplementen te nemen. Er zijn geen negatieve effecten bekend van de individuele ingrediënten tijdens de borstvoeding. Bij alle voedingssupplementen moet altijd een waarschuwing op de verpakking staan als deze niet gebruikt kunnen worden tijdens bijvoorbeeld een zwangerschap of borstvoeding. Dit is bij dit supplement niet het geval. Mocht je toch nog twijfels hebben, overleg dan ook met het consultatiebureau.

Moet ik de Collageen shots in de koelkast bewaren?

Nee, je kunt de shots gerust buiten de koelkast laten staan.

Kan ik de Collageen shots en Collageen tabs tezamen gebruiken?

Voor het beste resultaat kun je het beste beginnen met de shotkuur van 10 dagen en het daarna onderhouden met de collageen tabletten. 1 of 2 tabletten per dag afhankelijk van de leeftijd en conditie van de huid. Collageen wordt niet opgeslagen, dus als je stopt met de tabletten of de shots dan begint eigenlijk geleidelijk weer de afbreuk van het effect wat je hebt gebruikt. Collageen kent geen bijwerkingen, dus het is geen risico als je de shots 1x per maand neemt. De studies laten zien dat je het meeste effect hebt bij continue gebruik. Dus eerst een kuur met de shots en onderhoudt met de tabletten. Je kunt op onze site nog meer lezen over collageen: https://www.swisse.nl/beauty.

Kan ik een product na de THT (Tenminste Houdbaar Tot) nog gebruiken?

Ja, je kunt een product nog na de THT gebruiken. We kunnen tot en met de THT de waardes garanderen. Daarna neemt het wat af, maar onze producten hebben hoge waardes, waardoor het nog een prima werking heeft.