Glucomannan

Glucomannan

Botanische naam: Amorphophallus konjac

Andere benamingen
Konjac
Konjac mannan
Konnyaku
Gonyak
Olifantenyam

Konjac wordt al van oudsher gebruikt in de keuken in China, Japan en Zuidoost Azië. De lange, zetmeel-houdende, verticaal gezwollen wortelknol wordt gebruikt als substituut voor bloem of meel, maar vooral ook als een plantaardig alternatief voor gelatine.

Functies:
Glucomannan is afkomstig van de konjac plant, die vezels bevat. Deze vezels zorgen ervoor dat als zij worden ingenomen, er in de maag een substantie wordt gevormd die het hongergevoel vermindert. Glucomannan kan bijdragen tot gewichtverlies in combinatie met een energiebeperkt dieet en voldoende lichaamsbeweging.

Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 g glucomannan in drie doses van elk 1 g, tezamen met 1-2 glazen water, vóór de maaltijden en in de context van een energiebeperkt dieet.