Zink

zink

Functie - Zink draagt bij tot:


De normale werking van het immuunsysteem - Zink zorgt mede voor een goede weerstand en ondersteunt het immuunsysteem.

De handhaving van normaal haar, huid en nagels - Zink houdt je haar sterk, helpt bij het gezond houden van de nagels en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

De normale vruchtbaarheid - Zink speelt zowel bij mannen als vrouwen een rol bij de voortplanting. Zink is goed voor de kwaliteit van sperma en draagt bij aan de productie van zaadcellen.

Het handhaven van een normaal testosterongehalte in het bloed.

De instandhouding van een normaal gezichtsvermogen - Zink ondersteunt de conditie van het oog en helpt om scherp te blijven zien.

Het normaal metabolisme van vitamine A - Zink is betrokken bij het metabolisme van vitamine A.

Het normaal metabolisme van macronutriënten - Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten. Zink helpt  bij de normale eiwitsynthese. Daarnaast helpt zink bij de opbouw en afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten en nucleïnezuren (DNA).

Zink draagt bij tot een normaal zuur-basemetabolisme

De bescherming van cellen tegen oxidatieve schade - oxidatieve schade kan ontstaan door bijvoorbeeld luchtvervuiling of UV-straling. Zink is een antioxidant.

De normale cognitieve functie: Zink is goed voor het geheugen, de concentratie en het behoud van een heldere geest.

Behoud van sterke botten - Zink is van belang voor de samenstelling van de botten en is goed voor het skelet.

Cellen - Zink speelt een rol in het proces van weefselgroei en -ontwikkeling, het draagt ook bij aan het proces van celvernieuwing.