✓ Voor 22:00 uur besteld, vandaag verzonden ✓ Gratis verzending vanaf €25,- ✓ Natuurlijke ingrediënten Shop nu

Alles wat je nu wilt weten over BiotineBiotine of vitamine B8 is een wateroplosbare vitamine, dat deel uitmaakt van de B-vitamines familie. Zo helpt de vitamine energie vrij te maken uit eiwitten, koolhydraten en vetten. Ook draagt het bij aan het behoud van een gezonde huid, haar én nagels. Daarnaast heeft Biotine een positieve werking op het zenuwstelsel.

Wat is Biotine?

Biotine is één van de vitamines die ons lichaam helpt bij het omzetten van voeding naar energie. Het woord ‘Biotine’ is afgeleid van het Griekse woord ‘biotos’ dat ‘leven’ betekent. De stof is geweldig voor haar, huid en nagels. Niet voor niets wordt Biotine vaak gebruikt in beautyproducten. Stresssituaties kunnen van invloed zijn op de conditie van het haar. Wanneer je lichaam een tekort heeft aan vitamine B, ofwel Biotine, is het niet in staat om deze processen te voltooien, waardoor haaruitval soms het gevolg is.

Waar zit Biotine in?

Het stofje gaat haaruitval tegen en is te vinden in verschillende voedingsmiddelen, zoals eieren, melk, zalm, haver, noten en granen. Maar ook in groenten, zoals tomaten, zoete aardappelen en sojabonen.

Waar is Biotine goed voor?

De voordelen van extra Biotine:

✓ De gezondheid van je haar en nagels.

✓ Biotine voedt de huid van binnenuit en ondersteunt het herstellend vermogen.

✓ Het op peil houden van je energieniveau.

✓ Positieve werking op het zenuwstelsel én concentratievermogen.

Voordelen voor het haar

Biotine draagt bij aan de normale haargroei en sterk haar. Een tekort aan Biotine kan zich uiten in de vorm van onder andere vermoeidheid en een verminderde conditie van het haar. Van vitamine B8 is bekend dat de vitamine het haar bij de wortels versterkt en haarbreuk helpt verminderen. Biotine is vocht inbrengend, wat ervoor zorgt dat het haar dikker oogt. Daarnaast helpt Biotine bij het omzetten van vetten en suikers die essentieel zijn voor ons lichaam, waardoor het onze gehele gezondheid kan ondersteunen.

Dagelijks een supplement

Biotine ofwel vitamine B8 wordt vaak oraal als supplement gebruikt. Ongeacht of je wel of geen Biotine tekort hebt, kan het nemen van een dagelijks supplement ervoor zorgen dat je voldoende Biotine binnenkrijgt. Bij Swisse vind je Biotine in het vegan Huid Haar Nagels-tablet: een 3-in-1 formule om haar, huid én nagels te voeden. Over het algemeen zijn orale supplementen zeer geschikt, omdat ze snel worden opgenomen in de bloedsomloop.

SHOP ALLE BEAUTY SUPPLEMENTEN