✓ Voor 22:00 uur besteld, vandaag verzonden ✓ Gratis verzending vanaf €25,- ✓ Natuurlijke ingrediënten Shop nu

Een goede prostaat behouden? Ontdek onze tips en hoe Swisse je kan helpen!


Als man zijnde is het belangrijk om goed te zorgen voor de prostaat. Zeker op een latere leeftijd is een goede werking van de prostaat cruciaal. Prostaatvergroting komt namelijk vooral vaak voor bij mannen boven de 45 jaar. Als het gaat om prostaat onderhoud kun je bepaalde groenten en fruit eten, zoals broccoli, maar je kunt nog meer doen. Hieronder vertellen we je meer over de prostaat en hoe Swisse je door middel van prostaat pillen kan helpen bij het onderhoud.

Wat is de prostaat en waar zit de prostaat?

We beginnen bij het begin, want wat is de prostaat überhaupt? De prostaat bevindt zich rondom de plasbuis, onder de blaas. De prostaat maakt onderdeel uit van het mannelijk voortplantingssysteem en treedt in actie bij een orgasme. De prostaat is ongeveer even groot als een walnoot. Het woord is afgeleid van het Griekse woord ‘prostates’, wat letterlijk ‘beschermer’ of ‘wachter’ betekent. De prostaat begint vanaf de puberteit te groeien door de hormonen. De hormonen regelen dan ook de vorming van het prostaatvocht en de zaadcelproductie.

Wat doet de prostaat?

De prostaatfunctie is het aanmaken van prostaatvocht voor het vervoeren van zaadcellen. Bij een orgasme komen de zaadcellen uit de zaadleiders in de prostaat waar ze worden vermengd met prostaatvocht. Het prostaatvocht houdt de zaadcellen in leven en is belangrijk voor de vruchtbaarheid van een man.

Vergrote prostaat

Een vergrote prostaat is een goedaardige aandoening die optreedt bij oudere mannen, waarbij de prostaat gaat groeien. Dit kan onder andere leiden tot problemen bij het plassen. Maar hoe ontstaat dit? De prostaat is een klier en weegt 10 tot 15 gram bij een volwassen man. Bij de ouder wordende man wordt de prostaat groter door hormonale veranderingen. De prostaat sluit nauw om de plasbuis, die dwars door de prostaat loopt. Hierdoor kan de plasbuis in verdrukking komen. Vanaf 50 jaar kan de prostaat zo groot zijn dat er klachten ontstaan met plassen. Daarom is het aan te raden om je prostaat, zeker vanaf die leeftijd, extra te onderhouden met prostaat pillen!

Shop Prostaat


Zaken die bijdragen aan het prostaat onderhoud

Genoeg beweging

Prostaatproblemen kunnen verminderd worden bij mannen die vanaf hun vijftigste genoeg bewegen. Ook is de kans op erectieproblemen dan kleiner. Wanneer je gaat sporten is het ook aan te raden om dit buiten te doen. Zonlicht maakt vitamine D3 aan, wat ook weer goed is voor het onderhoud van je gehele lichaam en dus ook je prostaat. 

Goede voeding

Het is voor iedereen aanbevolen om dagelijks twee stuks fruit te eten met antioxidanten, maar voor mannen vanaf vijftig jaar is dit nóg belangrijker. Denk hierbij vooral aan blauwe bessen, frambozen, bramen, aardbeien en pruimen. Ook is het van belang om genoeg vis te eten, doordat vis veel goede vetten en vitamines bevat, wat ook weer gunstig is voor de prostaat.

Daarnaast hebben tomaten en broccoli bepaalde stoffen in zich die je kunnen beschermen tegen prostaatproblemen. Een belangrijke stof in tomaten is het pigment lycopeen. De stof stimuleert de bloedsomloop, verlaagt de cholesterol en beschermt mede tegen bepaalde soorten kanker. De stof sulforafaan in broccoli draagt bij aan een gezonder hart, gezondere bloedvaten en bevordert de bloedsomloop en de prostaat.

Extra voedingsstoffen met prostaat pillen

Bij Swisse hebben we een formule ontwikkeld gespecialiseerd op de prostaat: de Ultiplus Prostaat. Deze prostaat pillen met Saw Palmetto zijn goed voor de prostaatfunctie. Saw Palmetto is een kruid waaruit het serenoa repens extract wordt gehaald. Het is rijk aan vetzuren en plantsterolen. Bewijs voor dit gezondheidseffect wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.

Hèt supplement met Saw Palmetto ter ondersteuning van de prostaatfunctie

70% van alle mannen boven de 50 jaar krijgt ooit problemen met zijn prostaat. De combinatie van ingrediënten in deze formule is goed voor de prostaat en het testosteronniveau. Daarnaast bevatten de prostaat pillen selenium en zink, die het immuunsysteem ondersteunen. Zink zorgt voor de opbouw van eiwitten, groei en vernieuwing van weefsel en ondersteunt het immuunsysteem. Dit vegan supplement geeft kracht uit de natuur voor een goede prostaatfunctie. Neem één tablet per dag, tijdens of direct na een maaltijd.

Vitaal blijven tijdens het ouder worden, wie wil dat nou niet?


Naast losse voedingssuplementen hebben we ook een Vitaal box speciaal voor de man. Deze Vitaal 50 +Man-box is samengesteld voor de ondersteuning van de gezondheid van de man. In deze box vind je drie supplementen: 
Memory – voor het verbeteren van het geheugen en de concentratie.
Prostaat - goed voor de prostaatfunctie.
Multivitamine Man 50+ - complete multivitaminen voor de 50+ man.

Side note: voedingssupplementen, zoals de bovengenoemde prostaat pillen, zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding, maar ondersteunen je lichaam en dragen bij aan onder andere het prostaat onderhoud. Meer uitgebreide informatie over onze producten vind je hier.