✓ Voor 22:00 uur besteld, vandaag verzonden ✓ Gratis verzending vanaf €25,- ✓ Natuurlijke ingrediënten Shop nu

Hart- en bloedvaten stimuleren? Zó doe je dat!


Het hart klopt in een gemiddeld leven meer dan drie miljard keer en is een vitaal orgaan.

Een goede gezondheid van hart en bloedvaten kan een verschil maken voor jouw algehele welzijn. Je kunt de bloedsomloop en je hart stimuleren door een gezonde levensstijl aan te houden en je voeding aan te vullen met voedingssupplementen. Vooral wanneer je 50-plusser bent, zijn je hart en bloedvaten organen die net een beetje extra aandacht kunnen gebruiken. De kans op hart- en vaatziekten is onder andere verhoogd bij een hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte, stress, roken of overgewicht. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je hart- en bloedvaten te stimuleren. Lees hieronder verder.

Sporten

Dagelijks sporten is belangrijk zodat je hart en bloedvaten in conditie blijven. Het verlaagt je bloeddruk en zorgt ervoor dat je gewicht op peil blijft. Voldoende bewegen verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Ook krijg je meer energie als je beweegt. Een win-win situatie dus!

Voeding

Een gezond dieet is belangrijk voor een goede gezondheid van hart en bloedvaten. Er zijn een aantal tips die je kunt aanhouden voor een gezonde voeding:

✓ Vermijd te veel zout, omdat zout de bloeddruk kan verhogen.

✓ Vermijd te veel vet en kies voor onverzadigde vetten, omdat verzadigde vetten kunnen leiden tot beschadiging van de bloedvaten. Kies vooral voor ‘goede’ omega-3-vetzuren, die in vette vis voorkomen.

✓ Eet gevarieerd. De kans is dan groter dat je meer onverzadigde vetten dan verzadigde vetten binnenkrijgt.

✓ Eet genoeg vezels. Vezels zorgen ervoor dat de spijsvertering in orde blijft, net zoals het cholesterolgehalte.

✓ Eet genoeg groente en fruit. Het is voor je algehele gezondheid goed om genoeg groente en fruit binnen te krijgen, doordat ze veel vezels, vitamines en mineralen bevatten.


Drink met mate

Te veel alcohol is schadelijk voor je gezondheid. Daarom is het aan te raden om maximaal één glas alcohol per dag te drinken. Overmatig alcoholgebruik kan ervoor zorgen dat je op lange termijn een hoger risico hebt op hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk.

Niet roken

Het is welbekend dat roken slecht is voor je gezondheid en dat meeroken ook schadelijk kan zijn. Stoffen in tabak zijn schadelijk voor het hart en de bloedvaten: nicotine verhoogt de hartslag en de bloeddruk. Daarnaast geeft roken een groter risico op een hartinfarct.

Hydratatie

Genoeg (water) drinken zorgt ervoor dat de bloedsomloop het best behouden blijft. Wanneer je te weinig water drinkt, kan je bloed zuurstofarm worden, waardoor je hart- en bloedvaten op den duur niet meer goed kunnen functioneren.

Een gezond gewicht

Overgewicht zorgt voor extra druk op je hart wanneer het bloed door je lichaam wordt gepompt. Mensen met overgewicht hebben een grotere kans op het ontwikkelen van diabetes, een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk. Ook is de kans op hart- en vaatziekten groter. Een gezond gewicht is daarom belangrijk!

Voedingssupplementen voor hart- en bloedvaten

Het is voor iedereen aan te raden om genoeg goede stoffen binnen te krijgen die de hart- en bloedvaten net dat extraatje geven. Zeker vanaf je vijftigste zijn bepaalde supplementen belangrijk die je hart en bloedvaten stimuleren. Bij Swisse vind je een ruim assortiment supplementen voor hart en bloedvaten, zoals Visolie en het supplement Cholesterol Balans. Waarom deze voedingssupplementen? Omega-3 vetzuren zitten vooral in vette vis en zijn gunstig voor hart en bloedvaten, omdat ze bijdragen aan de normale functie van het hart en goed zijn voor de bloeddruk. Visoliesupplementen kunnen bijdragen aan de inname van omega-3-vetzuren. Met visoliesupplementen kun je de inname van omega-3 vetzuren verhogen. Daarnaast kan een cholesterolsupplement bijdragen aan een goede cholesterolspiegel

Visolie

Visolie van Swisse is het hoogst gedoseerde visolieconcentraat in de markt en een goede aanvulling op je dagelijkse voeding! Het supplement bevat 1800 microgram visolie, is reukloos en wordt duurzaam geproduceerd. De omega-3-vetzuren DHA en EPA zijn belangrijk voor hart en hersenen. Het hart is dé motor van je lichaam, die soms wel wat ondersteuning kan gebruiken. Dit is mede mogelijk door visolie. De Visolie heeft vanwege de omega-3 vetzuren EPA en DHA een gunstige invloed op het hart. Ons advies voor gebruik, luidt: één capsule per dag, tijdens of direct na een maaltijd, en de aanbevolen dagdosering niet overschrijden.

Cholesterol

Swisse Cholesterol Balans draagt bij aan een goede cholesterolspiegel. Een kwart van de Nederlanders (vooral 50-plus) heeft last van een verhoogd cholesterol. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Gebruik Swisse cholesterol sachets voor de ondersteuning van een gezond cholesterolgehalte.

Het supplement Cholesterol Balans is zonder rode gist rijst en op basis van plantensterolen. In Nederland wordt rode gist rijst verkocht als voedingssupplement. Rode gist rijst is een traditioneel Chinees voedingsmiddel dat ontstaat door fermentatie van rijst. Het wordt aanbevolen voor ‘de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte’. Het gebruik van rode gist rijst kan wel bijwerkingen met zich meebrengen, zoals spierpijn, maag- en darmklachten. Om dit te voorkomen is er geen rode gist rijst te vinden in ons cholesterol supplement.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding, maar bieden een mooie aanvulling!