✓ Voor 22:00 uur besteld, vandaag verzonden ✓ Gratis verzending vanaf €25,- ✓ Natuurlijke ingrediënten Shop nu

Lever ontgiften? Waarom een lever detox een goed idee is


Je lever is een zeer belangrijk orgaan dat geregeld een extraatje nodig heeft, of je nu jong bent of al wat ouder. Het orgaan vervult namelijk diverse rollen, zoals het ‘reinigen’ of ‘ontgiften’ van je lichaam van de giftstoffen, ook wel lever detox genoemd. Daarnaast zorgt je lever ervoor dat diverse eiwitten worden aangemaakt. Het orgaan heeft ook met de spijsvertering en de stofwisseling te maken. Maar onder andere eten, alcohol en suikers vragen veel van je lever.

Zeker wanneer je dagelijks veel ‘gifstoffen’ binnenkrijgt, moet je lever extra hard werken om deze af te voeren. Daarom is het goed om je lever regelmatig te ontgiften, zodat je lever zich kan herstellen. Dit kun je doen met de Swisse Lever Detox met drie belangrijke kruidenextracten: Mariadistel, Artisjok en Kurkuma. Meer informatie vind je hieronder!

Wat is ontgiften of detoxen?

Ontgiften, ofwel een lever detox, staat voor het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. Je kunt dit doen door onder andere vasten, darmspoelingen, kleibehandelingen, detoxkuren en supplementen. Met bijvoorbeeld een Swisse detoxkuur, door middel van tabletten gericht op de lever, kun je opgehoopte gifstoffen uit je lichaam verwijderen.

4x Tips bij je lever ontgiften

Wil je je lever ontgiften middels een detox kuur? Dit zijn belangrijke tips om je lever te reinigen:

1. Geen alcohol

Alcohol zorgt op den duur voor een negatieve uitwerking op je lever. Zo kost het gemiddeld anderhalf uur voordat de lever één glas wijn of een biertje heeft afgebroken. Daarnaast kost alcohol afbreken veel energie voor de lever, dus (tijdelijk) stoppen met alcohol consumeren is een goede manier om je lever te ontgiften of je lever te reinigen.

2. Niet roken

Roken is slecht voor je algehele gezondheid, en dus ook voor je lever. Bij roken wordt nicotine afgebroken in je lever, wat veel energie kost. Als je je lever goed wilt reinigen, is het daarom belangrijk om niet te roken en je lever wat rust te geven bij een lever detox.

3. Genoeg water drinken

Als je je lever goed wilt ontgiften, is het belangrijk dat je iedere dag genoeg water drinkt zodat de gifstoffen weggespoeld kunnen worden. Het advies luidt: drink anderhalf liter water per dag. Tip: voeg wat extra citroen bij je water, zodat je nog wat extra vitamine C binnenkrijgt.

4. Gezonde voeding

Vooral bittere stoffen stimuleren de afgifte van gifstoffen bij een lever detox. Deze stoffen kun je vooral vinden in witlof, spruitjes, andijvie, knoflook, artisjok, radijs, rucola, tijm, munt en gember. Gember kan ervoor zorgen dat je stofwisseling wordt versneld en kan je lever het iets gemakkelijker maken tijdens het ontgiften.

Detoxkuur met Swisse Leverformule Detox

De Leverformule Detox van Swisse bevat drie belangrijke kruidenextracten: Mariadistel, Artisjok en Kurkuma die de reinigende werking van je lever ondersteunen en een positieve invloed hebben op de spijsvertering. * Het advies is twee tabletten per dag, tijdens of direct na een maaltijd. Ons lever detox-product kan als detoxkuur gebruikt worden.

*Gezondheidsclaims in afwachting Europese toelating.

Vitaal leven

De lever detox van Swisse draagt bij aan een vitaal leven! Wil je je lichaam, naast de lever detox, net dat beetje extra geven? We hebben een formule ontwikkeld speciaal voor vrouwen en mannen voor het behoud van een goede gezondheid. Voor vrouwen hebben we de speciale ‘Vrouw Multivitamine’ met vitamines C, D, B1, B2, B6, B12, niacine (B3), pantotheenzuur (B5) en biotine (B8) voor ondersteuning van je natuurlijke energie. Voor mannen hebben we de ‘Man Multivitamine’ ontwikkeld met diverse vitamines, magnesium en calcium voor de ondersteuning van de spierfunctie. Ideaal om vitaal te blijven!

SHOP ALLE VITAAL PRODUCTEN

Hemp+ Digestion mét hennepzaadolie

Omdat de zomer een goed moment is voor een detoxkuurtje, biedt Swisse nog een mooie lever detox formule die hennepzaadolie combineert met artisjok, vitamine B1 en zink: de Hemp+ Digestion. Deze capsules helpen de spijsvertering en zijn goed voor je lever. Daarnaast draagt deze formule bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. Twee capsules per dag, tijdens of direct na een maaltijd. Op deze manier ben je helemaal klaar voor het najaar!

Hennepzaadolie

Hennepzaadolie is een superfood en een rijke, plantaardige bron van essentiële vetzuren. Wij hebben dit in onze Hemp producten gecombineerd met kruidenextracten en vitamines om het beste voor jouw lichaam en geest te bieden. Ideaal als lever detox!

SHOP ALLE HEMP PRODUCTEN