✓ Voor 22:00 uur besteld, vandaag verzonden ✓ Gratis verzending vanaf €25,- ✓ Natuurlijke ingrediënten Shop nu

Vitaal blijven? Geef je lichaam wat extra’s met vitamine supplementen!


Voor mannen en vrouwen luidt het advies om extra vitamines in te nemen, zeker vanaf 50 jaar. Vitaal ouder worden doe je middels een gezonde leefstijl en voedingssupplementen en vitamine supplementen van Swisse. Onze supplementen voorzien in een dagelijkse aanvulling op de voeding en dragen bij aan het behoud van gezondheid. Swisse heeft een aantal producten in haar assortiment voor een vitale leefstijl voor alle leeftijdsgroepen. Omdat 50-plussers een iets andere behoefte aan vitaminen en mineralen hebben dan andere leeftijdsgroepen, gaan we er hieronder ook nog wat dieper op in.

Wat zijn vitamine supplementen, ofwel voedingssupplementen?

Voedingssupplementen dragen bij aan een goed immuunsysteem en zorgen ervoor dat je van diverse stoffen genoeg binnenkrijgt. Wanneer je bepaalde voedingsstoffen te weinig binnenkrijgt, kun je last krijgen van vermoeidheid of een verminderde weerstand. Eet daarom gevarieerd én gezond en neem voedingssupplementen in voor extra vitaliteit.

Vooral vanaf 50 jaar verloopt het stofwisselingsproces iets langzamer, waardoor bepaalde voedingsstoffen minder goed worden opgenomen. Specifieke medicijnen, zoals metformine, maagzuurremmers en corticosteroïden kunnen ervoor zorgen dat de opname van voedingsstoffen geremd worden en dit kan leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en neurologische problemen. Daarom is het aan te raden om zeker als 50-plusser dagelijks vitamine supplementen in te nemen.

Hoe weet ik wanneer ik extra aanvulling nodig heb?

Wanneer je te weinig zonlicht binnenkrijgt, kun je minder vitamine D binnenkrijgen, wat een belangrijke stof is. Als je klachten krijgt, zoals pijn in de botten of spierzwakte, is het aan te raden om extra vitamines te nemen. Iedereen kan een vitamine boost wel gebruiken, maar vooral 50-plussers kunnen kampen met een slechtere vitamineopname uit voeding, waardoor het innemen van vitamine supplementen aan te raden is.

Vitamine D

Om vitaal te blijven zijn genoeg vitaminen belangrijk. Hoe ouder je wordt, hoe dunner de huid wordt. Hierdoor kan de huid minder vitamine D aanmaken via het zonlicht. Omdat vitamine D van belang is voor de opname van calcium en mede van belang is voor het behoud van sterke botten en tanden, is het voor 50-plussers aan te raden om extra vitamine supplementen in te nemen. Ook stimuleert vitamine D een goede weerstand. Het advies luidt: mannen en vrouwen vanaf 50 jaar nemen 10 microgram extra vitaminen D in. Je kunt vitamine D supplementen vinden in de vorm van druppels, capsules of tabletten. Bij Swisse vind je ze in de vorm van tabletten.

Supplement vol vitaminen voor de vrouw

Bij Swisse hebben we een formule ontwikkeld speciaal gericht op vrouwen. De ‘Vrouw Multivitamine’ bestaat uit vitamine D en B6 voor het reguleren van de hormonale activiteit. Met een hoge concentratie vitamine B voor je dagelijkse portie energie! Dit hoog gedoseerde multivitaminen supplement met mineralen is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en draagt bij aan een goede gezondheid. Mét vitamines C, D, B1, B2, B6, B12, niacine (B3), pantotheenzuur (B5), biotine (B8) en zink voor het ondersteunen van je energieniveau. Een perfecte basis voor de dagelijkse aanvulling op de voeding!

Supplement vol vitaminen voor de man

Voor mannen hebben we het ‘Man Multivitamine’ supplement ontwikkeld. Dit is een complete formule speciaal voor de behoeften van de man. De hoge dosering vitamine B activeert en ondersteunt je energieniveau. Het supplement draagt bij aan het behoud van de gezondheid en voorziet in een dagelijkse aanvulling op de voeding. Met vitamines C, D, B1, B2, B6, B12, niacine (B3), pantotheenzuur (B5), biotine (B8) en zink. Daarnaast zijn magnesium en calcium toegevoegd voor het behoud van sterke spieren. 

Memory supplement

Wil je als 50-plusser je geheugen ondersteunen? Dat kan met het Swisse Memory supplement in de vorm van capsules. Dit multivitaminen supplement bestaat uit een unieke combinatie van kruiden, vetzuren en vitamines, die bijdragen aan het verbeteren van het geheugen en de concentratie*. Met de natuurlijke ingrediënten Ginkgo biloba, Bacopa monnieri en visolie. Zink en jodium in het supplement dragen bij aan een normale cognitieve functie. Het multivitaminen supplement Memory is hét geheugensteuntje vanaf 50+. Een natuurlijke manier voor een actief geheugen!

* Gezondheidsclaim in afwachting Europese toelating.

Cholesterol

Swisse Cholesterol Balans draagt bij aan een goede cholesterolspiegel. Een kwart van de Nederlanders (vooral 50-plus) heeft last van een verhoogd cholesterol. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Gebruik Swisse cholesterol sticks voor een verantwoorde verlaging van het cholesterolgehalte.

Het supplement Cholesterol Balans is zonder rode gist rijst. In Nederland wordt rode gist rijst verkocht als voedingssupplement. Dit is een traditioneel Chinees voedingsmiddel dat ontstaat door fermentatie van rijst. Het wordt aanbevolen voor ‘de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed’. Het gebruik van rode gist rijst kan bijwerkingen met zich meebrengen, zoals spierpijn en maag- en darmklachten.

Wij gebruiken alleen plantensterolen in ons cholesterol voedingssupplement. Het is aangetoond dat plantensterolen het cholesterolgehalte in het bloed verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 1,5 tot 3 gram plantensterolen. 

Hart en bloedvaten

Het is aan te raden om vanaf je vijftigste bepaalde supplementen in te nemen die je hart en bloedvaten onderhouden. Bij Swisse vind je een ruim assortiment aan supplementen voor hart en bloedvaten, zoals visolie en het supplement Cholesterol Balans. Waarom deze vitamine supplementen? Omega-3 vetzuren zitten vooral in vette vis en zijn gunstig voor hart en bloedvaten, omdat ze bijdragen aan de normale functie van het hart en goed zijn voor de bloeddruk. Met visoliesupplementen kun je de inname van omega-3 vetzuren verhogen.* Gezondheidsclaim in afwachting Europese toelating.

Prostaat

De prostaat is een klier die bij de man vlak onder de blaas om de urinebuis heen zit. De functie van de prostaat is het produceren van het zaadvocht. 70% van alle mannen boven de 50 jaar krijgt ooit problemen met zijn prostaat, zoals ongemakken bij het plassen. Swisse prostaat pillen met Saw Palmetto zijn goed voor de prostaatfunctie*. De combinatie van ingrediënten in deze tabletten dragen bij aan het prostaat onderhoud en het testosteronniveau. Swisse Ultiplus Prostaat met Saw Palmetto, zink en selenium is speciaal ontwikkeld om de gezondheid van de man boven de 50 jaar te behouden.

* Gezondheidsclaim in afwachting Europese toelating.

Visolie

Visolie van Swisse is het hoogst gedoseerde visolieconcentraat in de markt en een goede aanvulling op vitamine supplementen! Het bevat 1800 microgram visolie, is reukloos en wordt duurzaam geproduceerd. De omega-3-vetzuren DHA en EPA zijn belangrijk voor hart en hersenen. Het is dus belangrijk om genoeg visolie binnen te krijgen. Het hart is namelijk dé motor van je lichaam, die soms wel wat ondersteuning kan gebruiken. De Swisse Visolie heeft vanwege de omega-3 vetzuren EPA en DHA een gunstige invloed op het hart.

Blijf bewegen en gezond eten

Het is belangrijk om vanaf je vijftigste actief te blijven en gezond te eten, zodat je botten en spieren behouden blijven. Met de jaren kan de spierkracht veranderen. Regelmatig bewegen is daarom een vereiste. Vitamine supplementen, zoals magnesium en vitamine D, dragen bij aan het behoud van sterke botten en soepele spieren. Voornamelijk calcium, magnesium, vitamine D en zink zijn belangrijk bij de instandhouding van je botten. Een gezonde leefstijl met genoeg beweging, gezond eten en vitamines is belangrijk om vitaal te blijven!

Bij Swisse kun je eenvoudig online vitamines kopen in onze webshop. Neem gauw een kijkje!

SHOP ALLE VITAAL PRODUCTEN