✓ Voor 22:00 uur besteld, vandaag verzonden ✓ Gratis verzending vanaf €25,- ✓ Natuurlijke ingrediënten Shop nu

Waarom is visolie belangrijk tijdens de zwangerschap én borstvoeding?


De omega 3-vetzuren DHA en EPA in visolie zijn belangrijk voor hart, hersenen en tijdens de zwangerschap. De omega 3-vetzuur DHA door de moeder draagt bij aan een normale ontwikkeling van de ogen en hersenen van de baby tijdens de zwangerschap en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. De visolie van Swisse is de hoogst gedoseerde visolie op de markt. Meer over visolie en zwangerschap? Lees hieronder dan gauw verder!  

Waar is visolie goed voor?

Eigenlijk heeft iedereen baat bij visolie, maar tijdens de zwangerschap is visolie extra belangrijk. De omega 3-vetzuren EPA en DHA in visolie dragen bij aan de algehele gezondheid. Zo is DHA onder andere goed voor het gezichtsvermogen en de hersenen. Omega 3 komt voor in vette vis en draagt bij aan een goed vetgehalte in het bloed. Het vetzuur is goed voor je afweersysteem en helpt ontstekingen tegen te gaan of te remmen. Ook word je cholesterol positief beïnvloed. Omega 3 zorgt voor een toename van goede HDL-cholesterol en een vermindering van de ‘slechte’ cholesterol LDL. Visolie is dus goed voor je hele gezondheid en je hart- en bloedvaten!

Vooral DHA is een belangrijk vetzuur in visolie tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Dit vetzuur zorgt onder andere voor de opbouw van de hersenen. Het is aan te raden om tijdens de zwangerschap én borstvoeding hoog gedoseerde visolie in te nemen.

Visolie en zwangerschap

Omega 3- en omega 6-vetzuren zijn onverzadigde vetzuren die goed zijn voor moeder en de foetus. Deze vetzuren beschermen daarnaast tegen hart- en vaatziekten bij volwassenen. Het advies is om tijdens de zwangerschap twee keer per week vis te eten, en dan het liefst zowel vette (zalm, haring, makreel of sardines) als magere vis (tilapia en schol). EPA en DHA zijn in kleine mate te vinden in eieren, vleessoorten en margarines. De omega-vetzuren in vis zijn cruciaal voor de normale ontwikkeling van de hersenen en ogen van de baby. Zeker wanneer het niet lukt om twee keer per week vis te eten, is het aan te raden om dagelijks 200 mg extra DHA in te nemen, naast de inname van 250 mg DHA en EPA voor volwassenen. Wanneer er niet genoeg visolie tijdens de zwangerschap wordt ingenomen, kan dit een tekort opleveren voor het kind én de moeder. Ook na de bevalling is het belangrijk om voldoende omega-vetzuren binnen te krijgen om het eventuele tekort te herstellen. DHA en EPA blijven belangrijk voor een goede gezondheid wanneer de baby is geboren. 

Visolie en hart- en bloedvaten

Visolie is niet alleen belangrijk tijdens de zwangerschap en borstvoeding, ook geeft het je hart- en bloedvaten net dat extraatje. Zeker vanaf je vijftigste zijn bepaalde supplementen belangrijk die je hart en bloedvaten stimuleren. Bij Swisse vind je een ruim assortiment supplementen voor hart- en bloedvaten, zoals visolie. Omega-3 vetzuren zitten vooral in vette vis en dragen bij aan de normale functie van het hart en goed zijn voor de bloeddruk. Visoliesupplementen kunnen bijdragen aan de inname van omega-3-vetzuren. 

Hoeveel visolie per dag?

Over het algemeen adviseert de Gezondheidsraad volwassenen om per dag 200 milligram visolie binnen te krijgen. Voor visolie tijdens de zwangerschap geldt een dagelijkse inname van 250 – 400 milligram DHA. In de eerste drie maanden van de zwangerschap worden de hersenen en ogen van de baby gevormd. Om dit proces te ondersteunen is een hoge concentratie omega 3-vetzuren essentieel.  

SHOP VISOLIE

Visolie van Swisse

Visolie van Swisse is het hoogst gedoseerde visolieconcentraat in de markt en een goede aanvulling op je dagelijkse voeding! Onze visolie capsules bevatten 1800 microgram visolie, zijn reukloos en worden duurzaam geproduceerd. De omega-3-vetzuren DHA en EPA in visolie zijn belangrijk voor hart, hersenen en tijdens de zwangerschap.

Het hart is dé motor van je lichaam, die soms wel wat ondersteuning kan gebruiken. De inname van de omega-3 vetzuur DHA in visolie door de moeder draagt bij aan een normale ontwikkeling van de ogen en de hersenen van de foetus tijdens de zwangerschap en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Ons advies voor gebruik luidt: één capsule per dag, tijdens of direct na een maaltijd en de aanbevolen dagdosering niet overschrijden.

SHOP VISOLIE